14.05.2009

Mutlu bir yaşam sürdürmenin sırrı...

lusi@http://www.sxc.hu/photo izniyle




Mutlu olmanın sırrı var mıdır? Kesin bir şey söyleyemem. Ancak hayatta mutluluğa giden yolu aydınlatan ipuçlarının olduğunu söyleyebilirim. Bu ipuçlarını bulup çıkarmak ve kullanmak bize düşüyor.

Hepimiz biliyoruz ki günümüzde, hayatımızı zorlaştıran şartların listesi oldukça kabarık. Ve yine birçoğumuz bu hayatı zorlaştıran şartlar karşısında kendimizi çaresiz hissediyoruz. Bu çaresizlikte bir kez kabul edildiği zaman bizi daha da başka zor şartlara sürükler.
Peki bu konuda ne yapmalı? Şimdi bu size çözüm olarak şöyle 20 maddelik bir yapılacaklar listesi okumak, herşeyi çok kolaymış gibi gösterecektir. Halbuki hepimiz biliyoruz ki durum böyle değil. "Söylemesi kolay, anlamıyorsun, benim durumum farklı, içinde olmayan bilemez" dediğinizi duyar gibiyim. Hepimiz bu sözleri söylemedik mi dertleştiğimiz insanlara zamanında?
Peki ben farklı olarak ne anlatacağım?
Benim burada anlatacaklarım mutlu bir yaşam sürdürmek adına "bilinçli olmak" üzerine olacaktır daha çok. Bilinçli olurken de hayatımızda neyi nasıl istediğimizi, istediğimizi elde etmek adına neler yapabileceğimizi, bu istediklerimizin gerçekten bizi mutlu kılıp kılmayacığını,... vs. sorgulayacağız hep birlikte. Bu bizi nereye götürür bilemiyorum, ama farkında ve bilinçli olmanın bile omuzlarımızdan yükü bir nebze olsun kaldıracağını düşünüyorum.

Uzun sözün kısası burada "kilo vermek için uygulayacağınız 5 adım" tarzı uygulayıp sonuç alır ya da almaz 2 gün sonra unutacağınız yazılar olmayacak. Onun yerine sizlere hayatınızı istediğiniz yönde motive edecek ufak tefek etkiler bırakmayı tercih ederim.
Amacım bu yazıda ve bu blogda bundan sonra yazacaklarımda sizlere bilinçli ve dolayısıyla mutlu bir yaşam sürdürmek konusunda ilham kaynağı olmak, ve sizlerle bu konuda paylaşımda bulunmak.

Mutluluğun sırrı nedir?
Gelin ipuçlarını birlikte arayalım ve hayatımıza aktaralım, nereye vardığımızı paylaşalım.
Bilinçli ve mutlu bir yaşam sürdürmeniz dileğiyle hoşçakalın...

0 comments: