25.11.2010

Bugün kendim için ne yaptım?

British Museum'daki bu gülen Buda
zamanında kendini epey şımartmışa benziyor.
Günün keşmekeşi ve koşturmacası içinde, özellikle benim gibi İstanbul'da yaşıyorsanız kendinizi unutmanız çok kolay. Bazen düşüncelere dalıp kaygı içinde geçer gününüz, bazen de iş yetiştirme derdiyle. Konunun ne olduğu farketmez, olayları tekrar tekrar kuran, hesaplayan, planlayan, bitmeyen bir muhasebe yapan bir içsel ses vardır zihnimizde. Ve bu ses bizi esir alır, hayatımızı bilinçli yaşamamıza engel olur.
Bu sesi susturup, sırf keyif almak üzere kendimize günde ne kadar zaman ayırabiliyoruz? Günlük stres ve sıkıntıları bir kenara itip sırf hoşlandığınız için bir hobinizle uğraşabiliy musunuz? Ya da kendinizi şımartmak için ne kadar sıklıkla para ve zaman ayırıyorsunuz? Açıkça söylemek gerekirse ben gün içerisinde kendimi tamamen unutuyorum. İşe gitmek gelmek zaten koşturmaca, çalışmak zaten başka şeylerle meşgul ediyor beni, akşam da eve gelince gün içinde olan biteni beynimi uyuştururcasına boşaltmakla geçiyor vaktim, ya TV izleyerek ya da web'de gezinerek. Hayatımın böyle akıp gitmesinden ise hiç mi hiç hoşnut değilim.
Sigarayı bırakmakla ilk olarak attığım adımı bundan sonra kendime günde 5 dakika da olsa ayırarak değerli olduğumu kendime hatırlatmaya karar verdim. Kendimi sevdiğimi kendime göstermek istiyorum. Gün içinde tükettiğim besinden sarfettiğim düşüncelere sweçici olmak istiyorum. Fiziksel ve ruhsal bir aburcubur çöplüğünden farkımız kalmadı. Bunu bir anda olmasa da yavaş yavaş değiştirmeye kararlıyım.

Belki "Ye, Sev, Dua Et" gibi bir süreç olmayacak ama amacım çok da farklı değil. Hepimiz hayattan zevk almak istemiyor muyuz? Bence bunu anlamak için İtalya, Hindistan ya da Bali'ye gitmeye gerek yok, ya da olayı "Boşan, Gez, Ye, Şükret, Sevgili Bul!" gibi birşeye çevirmeye. Bizim de leziz mutfağımız, güzel dinimiz ve kültürümüz ve felsefelerimiz var, herşey önümüzde ama görmeyi bilmek ve uygulamak gerek! Ben günde 5  dakika ile başlamaya karar verdim, ya siz?

Aydınlık ve kaliteli bir yaşama doğru kendime bir manifesto oluşturmak adına bugün kendim için bu yazıyı yazdım! Bugün siz kendiniz için ne yaptınız?

0 comments: